אוכל איטלקי: כל מה שתרצו לדעת

אם יש מדינה בעולם שמקדשת טעם טוב יופי ואסתטיקה הרי שזאת חייבת להיות איטליה. מהמקום הזה צמחו לא רק אמנים גדולים, אלא תרבויות שלמות וסגנונות כאשר בראשן סגנון הרנסנס. תושבי איטליה ידועים כמי ששמים לב לפרטים בכל מה שהם עושים, החל מהלבוש וכלה באוכל. במאמר הזה נרצה לתת סקירה על האוכל האיטלקי, מה עושה אותו כל כך מיוחד וטעים ואלו מנות קיימות במטבח הזה. המשיכו לקרוא ותגלו עולם קולינרי מופלא – המטבח האיטלקי.

מגוון השפעות

המטבח האיטלקי מושפע ממגוון אזורים גיאוגרפים שונים ואפילו מארצות רחוקות. באיטליה יש מחוזות שונים מלומברדיה בצפון, וונטו במזרח, טוסקנה במרכז או פוליה בדרום. יש כמובן איים כאשר הגדולים בהם הם סרדיניה וסיציליה. כל מחוז תורם את תרומתו למטבח האיטלקי. באלפים הצפוניים נהוג להכין מאכלים מבוססי חמאה, בשר בקר ועשבי תיבול מקומיים. בדרום ובסיציליה יש מאכלי דגים לרוב, מאפים ייחודיים ותרבות עשירה של קינוחים כמו הקנולי למשל. טוסקנה ידועה בסטייק הפיורנטינה עם עצם עמוד השדרה במרכזו. בתקופת האביב יש מאכלים מבוססים על פטריות כמהין ובעונת צייד חזירי הבר נערכים פסטיבלים שונים על טהרת הנקניקים וכותלי החזיר על הגריל.

תושבי איטליה רואים את עצמם כחלק מהמחוז או העיר בה הם חיים ולכן אוכלים מאכלים אשר יכולים להיות שונים ממקום למקום כפי שנוכחנו לראות. דבר אחד מאפיין את כולם והוא החשיבות של איכות הרכיבים.

אוכל איטלקי: כל מה שתרצו לדעת

רכיבי המטבח האיטלקי

המטבח האיטלקי איננו מסובך מאד בדרך כלל אבל הוא כן נותן חשיבות עצומה לרכיבים מעולים. העגבניות צריכות להיות עסיסיות ומהסוג הנכון לשימוש. הבזיליקום של הפסטו הוא הבסיס למנה ולכן גודל העלים, סוג הבזיליקום ומועד הקטיפה שלו מאד קריטי. הפסטה האיטלקית איננה מאכל מאד מסובך אבל היא צריכה להיות עשויה מחיטת דורום איכותית. האיטלקים קנאים מאד להכנה מדוייקת של הפסטה במידה שהיא לא רכה מידי ונקראת 'אל דנטה'. היין האיטלקי הוא משובח ואיננו יקר כמו מקבילו הצרפתי. יחד עם זאת מדובר ביין שמגיע לאיכויות גבוהות יותר מכל יין אחר: אם זה קברנה סוביניון, פינו גריג'יו, פינו נרו או כל סוג ענב אחר – באיטליה הוא פשוט מגיע לאיכות נדירה.

מנות איטלקיות – תענוג לחך

המנות האיטלקיות המפורסמות הן הפסטות למיניהן. אחת הטובות ביותר היא ה'ראגו אלה בולונייזה' אשר נקראת בטעות 'פסטה בולונז'. זהו מעדן אשר משלב בין רוטב בשר לפסטה טרייה עם בצק צהבהב.

מנה נוספת ששווה להכיר היא הקרפצ'יו – חתיכות דקיקות של בשר בקר נא מנתח מעולה, בדרך כלל פילה. כל זה מוגש עם מעט לימון, גבינת פרמיג'אנו ועלי רוקט – ביום קיץ חם זו ארוחת צהרים מושלמת!

אי אפשר להזכיר אוכל איטלקי מבלי לאזכר את הפיצה – המנה המושלמת שיחד עם זה שהיא טעימה מאד, היא גם בריאה ומזינה וכוללת שילוב בין פחמימה, חלבון וירק, זאת כמובן אם אוכלים את המנה המקורית…

שיהיה בתיאבון!

נגישות